Тренинг курс ОПОЗНАЙ БЪЛГАРИЯ

Цената включва транспорта. Максимален брой деца за програмата – 18.

ПРОГРАМАТА

Програмата може да претърпява изменения поради климатични фактори или по преценка на инструкторите


ДЕН ПЪРВИ

ДОБРЕ ДОШЛИ В ДРЯНОВО. Запознаване с района: експозиция на Историческия музей в град Дряново, ще се запознаемт с делото на големия майстор-строител от епохата на Възраждането – Уста Колю Фичето, ще посетим етнографския музей в Дряново, намиращ се в забалежителната къща на Лафчиеви и Переви, построена през 1847 г.Дряновски манастир Св. Архангел Михаил, важно историческо място, свързано с Априлското въстание, четата на поп Харитон и Бачо Киро. Ще видим експозиция „Археология и Възраждане“ - предмети, открити в околните пещери и крепости, както и такива от живота на манастира като възрожденски център.

ДЕН ВТОРИ

ЖИВЕЙ АКТИВНО. Обучение и възпитание в спорт и здравословен начин на живот: тренировки по fun moves – комплексна програма от забавни упражнения за активна двигателна култура. Поход до стара римска крепост – движение по туристическа маркировка, пикник сред природата, построяване на заслони от природни материали и оформяне на горски бивак. Детска йога – упражнения за правилно дишане, упражнения за гъвкавост и баланс. Стрелба с лък. Фън вечер – компилация от театрални, музикални и творчески занимания.

ДЕН ТРЕТИ

ПРИКЛЮЧЕНИЕ В СКАЛИСТИЯ КАНЬОН. Приключенски сценарийни игри. Въжена градина – преминаване на забавни въжени елементи изградени между дърветата с въжен тролей. Приключенско влизане в лабиринта на пещерата „Бачо Киро” с пещерна карта по следите на древен прабългарски свитък.

ДЕН ЧЕТВЪРТИ

СКАУТСКО ДЖАМБУРЕ. Обучение в основни скаутски практики. Разделяне на скаутски патрули. Запознаване със скаутското движение в България. Изработване на знамена. Поход сред природата с елементи на ориентиране до базов лагер. Оформяне на горски скаутски бивак на базов лагер. Полезни възли и приложение в скаутските практики. Лагерен огън и приготвяне на храна на него. Изработване на скаутско пано – творческо занимание. Скаутска вечер.

ДЕН ПЕТИ

ДЕН НА ПРИЯТЕЛСТВОТО. Занимания с активно общуване между децата. Екипни забавни и спортни игри. Час на откровенията. Екипна поезия. Отпътуване.

Тренинг курс ОПОЗНАЙ БЪЛГАРИЯ

Цената включва транспорта. Максимален брой деца за програмата – 18.