Една есенна ваканция с Балкан Адвенчър

Участниците имаха удоволствието да се насладят на компилация от различни спортни игри и тренинги, развиващи многостранни умения: ориентация, баланс, търпение, пластичност, бързина, точност. В следобедните часове правихме лек горски трекинг. Сутрешните и вечерните занимания включваха забавни двигателни игри, артистични театрални изяви и развиване на творческа креативност, чрез различни техники.

Експедиция Балкан Адвенчър 2018

Какво по-хубаво от това за Великденските празници да се бухнеш в калта на пещерата Мачанов трап? Да се смириш в черквата, със свещ в ръка, е едно. Да се смириш в „дъждовната“ галерия на Мачанов трап, с челник на главата, след продължително пълзене – нещо съвсем друго. Тази година експедицията на „Балкан Адвенчър“ бе в района на хижа Българка (Стара планина), Тревненски проход, гара Кръстец, село Плачковци, плато Стражата, село Здравковец, Дряновски манастир. Работихме с карта, самите ние картирахме, правихме заслони, връзвахме възли, издържахме на продължителен преход.

60 деца чуха лекция на д-р Петър Берон в Приморско

Трябва ли да се плашим от силно отровни паяци и скорпиони в България? Кои змии могат да ни навредят и кои са най-интересните обитатели на морето? Това се опитахме да разберем – ние от екипа на AKTIVNI.BG, както и децата от средно училище „Петко Рачов Славейков“ в град Кърджали по време на лекция на д-р Петър Берон в база Хелиос, Приморско.

Деца снимаха кратък филм със своите смартфони

Няма начин, технологиите са част от живота ни – на нашия и на нашите деца. И за добро или за лошо повечето от тези технологии са събрани в дланта ни. Да, това е смартфонът. Но защо не го използваме като средство, чрез което да опознаваме природата около нас? Така хем ще се чувстваме в свои води, хем ще можем да наблюдаваме и изучаваме света през екрана на устройствата (не искаме и не можем да забраняваме технологиите, когато децата общуват с природата).

Експедиция „Ропотамо“

Център за природозащитно образование „Балкан” и ентусиастите от СК „Балкан Адвенчър” се потопиха в магията на резерват Ропотамо през месец май.

Свързани. Един късометражен филм за нишките и хората.

Вижте късометражния филм от Националното състезание по пещерно-приложни дисциплини Карлуково-2017. Филмът е озаглавен "Свързани" и негов автор е Ваню Кръстев.

Внимание! Айбомбинг по улиците на Приморско

Ето че и това се случи – с група деца от училище “Петко Рачов Славейков”, град Кърджали, да направим айбомбинг (eyebombing) из улиците на Приморско. С пълна торба очички тръгнахме по тротоарите с идеята да очовечим каквото можем от градската среда. Чудесно се справихме. Благодарим на eyebombing.bg! Забавлявахме се много. Личи си във видеото.