Създадохме нов курс: Детско изразно изкуство

Международен младежки център Хелиос – Приморско е място за срещи и отдих на много деца от различни народности. Това е предпоствака за разнообразна комуникация и творческо общуване.

За да се отговори на потребностите на днешните деца е необходимо пътят на знанието да минава през новите технологии. Това е полезно за тях, защото заниманията стават по-емоционални, а децата усвояват по-голям процент от знанията чрез емоционалната памет. Обучението развива комуникативни и практически умения, формира пространствено и логическо мислене и повишава социалната им и емоционална интелигентност.

По време на курса децата изработват свой проект като заснемат фото и видео материали, упражняват творческо писане и изразни техники, дискутират различни методи на изказ. Те сами оформят съдържанието и визията на проекта си, подбират фона и начина на презентация, участват пряко в изготвянето и оформлението му. Заниманията  са под ръководството на  Ваню Кръстев – магистър „Социални дейности” и създател на  проекта Eyebombing в България.

Цели на обучението:  Децата да създадат свой проект чрез иновативни изразни техники, да придобият умения в изразните дигитални техники и средства, да опознаят различните методи на заснемане, изготвяне, реализиране и представяне на иновативния продукт чрез:

  1. Пърформанс на проекта
  2. Късометражен филм на проекта (вижте видеото):

3. Изложение на проекта

4. Популяризиране на проекта

Очаквайте датите за провеждане!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *