Първо издание на фестивала „По пътя на танца“

Първо издание на фестивала  „По пътя на танца” се проведе в дните 27 и 28 юли. Участниците се изявиха в три основни стила: характерни танци, съвременни танци и стрийт  денс.

Основател на фестивала е хореографа Димитър Николов, ръководител на танцова  формация Хроники – Разград. Организатор е Излез.ком (Izlez.com), а домакин е международния младежки център Хелиос. Фестивала се проведе с подкрепата на Ситона груп.

ЖУРИ – председател Цветанка Гергинова и членове Галина Маджарова и Захари Нанков.

Участници:

ТАНЦОВА ШКОЛА „ДИ ЕНД ДЖИ“ – БУРГАС  с ръководители Галина Маджарова и Деляна Казакова, е  създадена през 2012г. Работи с деца от 4 до 18 г. в различни стилове според възрастта и нивото на групите. Школата има участия както в самостоятелни, така и в съвместни концерти с други школи и известни изпълнители от българския шоу бизнес. Лауреати  са на множество национални, международни, световни конкурси,  и са носители на Гранд При в различните стилове.

Студио Hyphers е създаден от Захари Нанков през 2008г, в гр. София

Неговите възпитаници са носители на множество награди от национални шампионати, конкурси и фестивали :

Носители на купа „България“ 2010г;

Победители в стил улични танци на Dance world cup България 2014;

Автори на 5 танцови спектакла.

Студио G е създадено от Цветанка Гергинова през 2000г, в гр. София. През годините се утвърждава като едно от най-добрите студиа за подготовка на танцьори в класически, модерен и съвременен танц.

Възпитаниците на Студио G са носители на национални и международни награди:

Многократни шампиони  по танцово шоу, модърн и джаз; Носители на Световна купа  „Торино“ 2010; Бронзови медалисти от Световната купа по модерен танц и джаз в Нови Сад през 2010 и 2011;

Вицесветовни шампиони в стил оупън за 2016, на Световния шампионат в Пореч, Хърватска.

FREEDOM DANCE STUDIO – Русе с ръководители Анита и Алекс Асенови е една от най-успешните български школи за съвременни танцови стилове, където се обучават деца и младежи от 3 до 18-годишна възраст.

Последните 4 години се нарежда до най-добрите в десетки международни конкурси в Австрия, Гърция, Италия, Македония, Румъния, Сърбия, Хърватия и България, където получава високи оценки от авторитетни съдийски състави. Носители са на вицешампионски титли от световните танцови финали в Хърватия през 2015-та. FREEDOM DANCE STUDIO е основател и домакин на mOvmnt International Dance Competition-Русе, България.

Танцова формация при основно училище Васил Левски – Разград с ръководител Екатерина Портянова.

Любовта към танца е събрала тези прекрасни деца, нека им пожелаем успех под светлините на прожекторите

Хроники – Разград – с ръководител Димитър Николов. Танцовата формация е създадена скоро, но вече има своите участия и отличия както в България така и в чужбина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *