Ето какво се случи на детския лагер в Дряново

Смях, радост, крещене на воля, приятна болка в краката, малко сълзи (колкото за цвят), зачервени бузи и кал по колената – най-общо така протече тазгодишния детски лагер на AKTIVNI.BG в хижа Бачо Киро, град Дряново. И не само – преминахме през изпитанията на загадъчната Игра на кодове, която събуди умовете ни; лазихме през Чистилището на легендарната пещера Бачо Киро; ходихме из гората (в нея, за всеки случай, си построихме заслони от клони); научихме няколко скаутски техники за оцеляване; представяхме се взаимно един на друг, чрез артистични изпълнения; танцувахме и пяхме на китара. Какво още? Аха – минахме през Въжена градина, връзвахме възли, правихме гимнастика (докато се прозяваме неудържимо), практикувахме йога, рисувахме върху стативи (като истинските художници), забавлявахме се в още много други интересни игри. Даже работихме върху два късометражни филма! Спор няма – беше страхотно изживяване и за децата и за нас инструкторите, които работихме с тях. Но с думи трудно може да се опише всичко. Подготвихме няколко видеоклипа и галерия със снимки, за да ви пресъздадем атмосферата на тези чудесни пролетни дни! Вижте ги:

ВИДЕО С АКТИВНОСТИТЕ:

ФИЛМЪТ „ИЗХОД“

Това е една кратка история за приятелство, което не може да бъде разрушено; история за красотата, която може да те извади от бездната на съмнението; история за свързаност, която би могла да свърши в безкрайността; история за битка с демоните на страха, несигурността, отхвърлянето, обидата. Битка, от която има ИЗХОД.


ФИЛМЪТ „ОТЗВУК“

Нещо се случва на група деца – претърпяват поредица от ужасни инциденти и не се знае „кой е убиецът“. Филмът ОТЗВУК експлоатира темата за отговорността и осъзнаването на собственото ни поведение. Постъпките ни няма да останат ненаказани, всичко ще ни се върне с тройна сила, ще преживеем болка, която да ни покаже колко крехък и раним е светът около нас.

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *